Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Τα τρία «Α» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου


«Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα», τραγουδάει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου εδώ και πολλά χρόνια. Και να που ήρθε η εποχή του μεγάλου φόβου. Τραγουδάει το «γιουσουρούμ» του Άσιμου, το «φαλιμέντο του κόσμου» και το τραγούδι έχει μια αβάσταχτη επικαιρότητα. Ο Βασίλης στους δρόμους, στις διαδηλώσεις, στις συναυλίες δεν άλλαξε . Η γενιά του άλλαξε όπως λέει στο nrewsbomb.gr. «Η γενιά μου ήταν στους δρόμους και τώρα είναι στα γραφεία των κυβερνήσεων. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για όλη αυτήν την κατάντια, για όλη αυτήν την ξεφτίλα»!
Στο « ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» όπου εμφανίζεται ερμηνεύει μια σειρά τραγουδιών που τα λέει «προφητικά». Και πραγματικά ποιος να το φανταζόταν ότι αυτά τα ίδια τραγούδια που πυρπόλησαν τη νιότη μας ο Βασίλης θα τα λέει στις κινητοποιήσεις των νέων παιδιών. Πάλι στα προπύλαια! Η άποψη του είναι ξυράφι! «Τα μέσα μαζικής επικοινωνίας ή ύπνωσης λασπολογούν τόσο πολύ τις κινητοποιήσεις των νέων ανθρώπων. Οι γονείς λένε στα παιδιά τους να μην πάνε στη διαδήλωση γιατί γίνεται πόλεμος και πετάνε φωτιές οι αναρχικοί. Δεν είναι αναρχικοί οι κουκουλοφόροι. Αν τους βγάλεις την κουκούλα θα δεις πως είναι αστυνομικοί.
Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να λασπολογήσουνε οποιαδήποτε εξέγερση, διαδήλωση ή συλλαλητήριο. Αυτό είναι το ένα όφελος του κράτους μέσω του παρακράτους και το άλλο είναι πως το αντιτρομοκρατικό υλικό είναι μυστικό και περνάει ανεξέλεγκτα. Δεν πρέπει κανείς να ξέρει τι όπλα έχει στα χέρια του το κράτος που σημαίνει πως τα κονδύλια αυτά είναι ανεξέλεγκτα πάντα. Πρέπει να υπάρχει παρακράτος γιατί σ΄αυτό το καπιταλιστικό σύστημα χωρίς το παρακράτος δεν μπορεί να σταθεί το κράτος».
Η επαφή του με τους νέους το κάνει αισιόδοξο παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τα αδιέξοδα της εποχής μας. «Είμαι αισιόδοξος! Γιατί τα παιδιά εδώ και μερικά χρόνια έχουν βγει στους δρόμους ξέροντας όλα αυτά που περιγράφουμε. Αν θυμηθούμε το Σιάτλ, τη Γένοβα, τη Θεσσαλονίκη την διεθνοποίηση των αγώνων βλέπουμε ότι υπάρχει ελπίδα. Εφόσον το κεφάλαιο είναι παγκοσμιοποιημένο πρέπει να παγκοσμιοποιηθούν και οι αγώνες και οι αντιστάσεις. Τα παιδιά είναι ολοζώντανα! Αρχίζουν να ξανακάνουν παρέες και βγαίνουν έξω και τσακώνονται, έχουν πολιτικό λόγο και άποψη και διαφωνούν μεταξύ τους. Οι νέοι έχουν συνείδηση και ξέρουν καλά τα πράγματα. Είναι ενημερωμένοι και ξέρουνε τι είναι σοσιαλισμός. Έχουνε διαβάσει. Και ακούνε τώρα πως έχουμε σοσιαλιστική κυβέρνηση. Μα να βάλω τα γέλια τώρα»;
Πιστεύει ότι ο κόσμος έχει φτάσει στo έσχατο όριο της αντοχής του. «Δεν συμφωνώ με τους προπηλακισμούς πολιτικών από πολίτες. Αλλά οι πολίτες θέλουν να αντισταθούν πλέον. Ένιωσαν την κλεψιά στο πετσί τους. Ένιωσαν τον εξευτελισμό. Αυτό θα πρέπει να οργανωθεί. Εδώ καλείται η αριστερά να οργανώσει αυτή την οργή».
Χαίρεται που οι τηλεοράσεις έχουν χάσει συνολικά το 30% της τηλεθέασης και πιστεύει σε μια άλλη επικοινωνία ουσιαστική. «Ένα από τα θετικά του internet- γιατί υπάρχουν και πολλά αρνητικά είναι ότι υπάρχει μια επικοινωνία που είναι ανεξέλεγκτη από το κράτος. Κινητοποιούνται οι μαθητές και οι φοιτητές».
Καταλήγοντας εύχεται τα τρία άλφα! Αξιοπρέπεια, Αυτοδιάθεση, Ανυπακοή! 



του Αντώνη Ανδρικάκη πηγή:www.newsbomb.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου