Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Αφιέρωμα στον Τοξότη


Ο Τοξότης είναι το ένατο ζώδιο του ζωδιακού και σηματοδοτεί το ένατο στάδιο ανάπτυξης, που αφορά την ικανότητα επέκτασης και διεύρυνσης, την ανώτερη διάνοια και αντίληψη, την πνευματική καλλιέργεια. Ο ήλιος μπαίνει στον Τοξότη στις 23 Νοεμβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου. Το γένος του είναι αρσενικό, η ποιότητα του μεταβλητή και το στοιχείο του είναι η φωτιά Κυβερνήτης του Τοξότη είναι ο Δίας, ο νότιος δεσμός σε έξαρση, ο Ερμής σε αδυναμία και ο βόρειος δεσμός σε πτώση.

Υπό την επίδραση του Δια το άτομο έχει την ικανότητα ανεύρεσης ευκαιριών σε κοινωνικές και δημόσιες σχέσεις, χρησιμοποιεί με ευκολία την αφηρημένη σκέψη για να πετύχει τους στόχους του.

Η εμφάνιση του έχει σχέση με τον Κένταυρο, με πρόσωπο οβάλ σαν του αλόγου με μακριά μύτη και δόντια μεγάλα. Τα μαλλιά του συνήθως καστανού χρώματος, είναι πυκνά στην νεαρή ηλικία, αραιώνουν νωρίς. Είναι ψηλός με ανοιχτόχρωμο δέρμα. Εξ άλλου ο Κένταυρος ήταν το σύμβολο της αυθεντίας και της κοσμικής σοφίας, αντιπροσωπεύει τις εξουσίες της εκκλησίας και της πολιτείας και τις ανάγκες του αστικού, στρατιωτικού και νομικού κώδικα.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι νομιμόφρονες και φιλοπάτριδες, γενναιόδωροι και ελεύθεροι, ενεργητικοί και μαχητικοί, θυμώδεις, φιλόδοξοι για θέσεις και ισχύ, αλλά και ελεήμονες προς τους αναξιοπαθούντες και τους καταπιεζόμενους. Καλοί συζητητές με γρήγορες αποφάσεις, αυτοκυριαρχία και ικανότητα να διοικούν. Άτομα αισιόδοξα που χαμογελούν εύκολα.

Καθόσον αφορά την υγεία του είναι εύκολα θεραπεύσιμος, αφού συνήθως ακούει και ακολουθει πιστα τις οδηγιες του γιατρου του. Τα προβληματα του εχουν να κανουν με τους γλουτους, τα οστα της πυελου, τις λαγονιες αρτηριες, ισχιαλγια, τραυματισμοι των ισχιων, ρευματισμους και συχνα ηπατικες παθησεις νευρικα και αναπνευστικα προβληματα, νοητικη υπερενταση.

Λεξεις που χαρακτηρίζουν τους τοξότες είναι αισιοδοξία, γενναιοδωρία, απερισκεψία, διδασκαλία, ενθουσιασμός, ήθος, θρησκεία, ιδεαλισμός, πανεπιστήμιο, μακρινά ταξίδια, υπερβολή, φιλοσοφία, δικαιοσύνη κ. α. Η ιδιοσυγκρασία του είναι χολερική, η ποιότητα του είναι ζεστή-ξηρή.

Κυβερνήτης του πρώτου δεκανου είναι ο Δίας, του δεύτερου ο Άρης και του τρίτου ο Ήλιος. O Tοξοτης είναι ο ένατος από του ζωδιακούς αστερισμούς και ο νοτιότερος. Εδώ βρίσκεται το σημείο του χειμερινού ηλιοστασίου και εδώ επίσης το γαλαξιακό μας κέντρο.

Ως προς τα φυτά κυβερνά το σπαράγγι, τη γαριφαλιά, πικραλίδα. Όσον αφορά τους λίθους κυβερνά τον οψιδιανό, το τοπάζι και κάθε λίθο που έχει κόκκινες και πράσινες αποχρώσεις. Χρώμα του είναι το πορφυρό και βαθύ γαλάζιο. Μέταλλο του είναι ο κασσίτερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου